groepsbegeleiding – ontwikkeling

Krachthonk – Kickstart naar vitaliteit

12 weken lang ga jij met anderen aan de slag met lichamelijke en mentale vitaliteit.
Hierin word je begeleid door een fysio en een mental-coach.
Je gaat aan de slag met vragen als: “waarvoor sta ik op in de ochtend?”, “Wat geeft mij energie?”, “Wat kost mij energie?”, “Waar wil ik méér van in mijn leven?” en “Hoe kan ik mijn patronen doorbreken?”.

Net als jij weten wij hoe lastig het is vastgeroeste patronen te veranderen. Voornemens om te sporten of hard te lopen stranden al voordat je je sportschoenen hebt aangetrokken, weet jij waarom? Wij wel en willen deze kennis graag met jou delen. In hele kleine stappen helpen wij jou bewust te worden van je patronen en geven we jou de tools deze te veranderen!

Doelgroep:

  • Deelnemers die meer regie willen ervaren
  • Deelnemers die zich fitter en vitaler willen voelen.
  • Deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Deelnemers met depressieve of neerslachtige gevoelens.
Koepel Zorggroep - Krachthonk naar vitaliteit

Cursus: Herstellen doe je zelf

Met de cursus ‘Herstellen doe je zelf’ leer je hoe je zelf actief je eigen herstel kan ondersteunen. Hiermee krijg je handvaten om zelfredzaam te zijn in je eigen leven en dit ook zo kan houden. Denkend aan dagelijkse uitdagingen door een psychologische belemmering, zelfstandig wonen en onderhouden van je eigen netwerk. Het is een resultaat gerichte cursus die jou significant hoger laat scoren op empowerment, hoop en (zelf)vertrouwen. De cursus bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten, geleid door twee cursusleiders die zelf ervaringskundig zijn en de cursus gevolgd hebben. Er worden thema’s besproken die op herstel gericht zijn; de persoonlijke betekenis van herstel, wensen voor de toekomst, doelen stellen, maatschappelijke participatie, rollen in het dagelijks leven, persoonlijke waarden, sociale steun uit je directe omgeving, hulpbronnen, empowerment en assertiviteit.

(bron: Cursus ‘Herstellen doe je Zelf’ – Kenniscentrum PhrenosKenniscentrum Phrenos)

Leer- en ontwikkelplek
Lekker doen (in het groen)

Op deze mooie plek midden in het groen van Geulle ga jij werken aan jouw arbeidsvaardigheden. Samen met een mooi en gemotiveerd team zorg jij ervoor dat het terrein en de paarden altijd de beste verzorging krijgen. Samen met jouw werkcoach ga je aan de slag met je persoonlijke doelen en maken jullie samen die volgende stap! 

Leer- en ontwikkelplek Lekker doen(in het groen)

Sporten met mogelijkheden

In Heerlen/Landgraaf bieden wij iedere woensdagmiddag van 13:00 – 14:00 fitness voor (jong)volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Want iedereen kan sporten! 

Koempelzorg - Iedereen kan sporten

Welkom bij Koempel Zorggroep

Bloemenmarkt 36a 6163 CG Geleen
telefoon Thijs 06 3430 5065
mail info@koempelzorggroep.nl
KvK 81990197
Onze zorg wordt vergoed vanuit  de Wmo, de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg.
Privacyverklaring Klachtenreglement Wkkgz KPZ
Geschillenreglement Klachtenreglement WMO KPZ

Neem contact op