wat is coaching

Coaching

Een coach is iemand die je kan helpen in vastgelopen situaties. Vaak zijn het terugkerende patronen waardoor je telkens weer in diezelfde valkuil stapt. Samen met een coach kun je op zoek naar wie je zelf bent in de basis en al het moois dat daarbij hoort.

Coaching is gericht op het blijven ontwikkelen van persoonlijke en mentale groeimogelijkheden. We helpen je een vitaal leven te creëren, waarbij gelukkig zijn en in balans zijn dienen als belangrijke pijlers. Dit omvat meer dan alleen goede voeding en voldoende beweging, coaching gaat ook over bezieling en in contact staan met je sociale omgeving waarin jij verkeert.
We voeren gesprekken waarin vragen als “wat is de zin van jouw leven” en “waarom doe je wat je doet” worden onderzocht. Vooral het inzicht in belemmerende vertuigingen en bepalende gedragspatronen én ook de kracht die hierin verscholen ligt, speelt hierbij een belangrijke rol.

Coachtraject

Coaching kan worden gezien als een onderdeel van begeleidingskunde; een spectrum van coachende/ begeleidende functies waaronder ok vormen als counseling, supervisie, en psychotherapie vallen en gaat altijd om ontwikkeling, in het bijzonder de ontwikkeling van de persoon. In dit ontwikkelingsproces zijn de coach en cliënt gelijkwaardig aan elkaar en gaan zij samen op zoek naar een situatie die wenselijker is dan de huidige.

Voor bij dit doel te komen gebruik ik verschillende coach-technieken en methodieken waaronder de vitaliteitspiramide, gebruik ik kennis van toegepaste psychologie, zoals zingevingsfactoren, om de cliënt inzicht te geven in zijn/haar overtuigingen en gedragspatronen.

Cliënt

De cliënt is een individu met een zelfstandige wens tot meer vitaliteit en/of zingeving.

Coachvraag

De wens of het doel waar de cliënt onder begeleiding van de coach naar toe wil werken. De coach begeleidt de cliënt in een traject van een aantal sessies, waarbij in de eerste sessie’s de coachvraag van de cliënt duidelijk wordt.

Voorbeelden van coachvragen:

  • Cliënt wil meer van zijn potentieel aanspreken en zoekt daarbij een klankbord.
  • Cliënt weet niet meer wat hem drijft en in welke richting hij zich verder wil ontwikkelen.
  • Cliënt wil onderzoeken welke kwaliteiten en talenten hij bezit om deze zo effectief mogelijk te gebruiken in zowel werk- als privésituaties.
  • Cliënt zoekt naar betekenis in het algemeen of bijzonder na een ingrijpende gebeurtenis zoals het verlies van een betaalde baan, een overlijden of scheiding.
  • Een cliënt wil zijn leefstijl onderhouden of verbeteren.

Welkom bij Koempel Zorggroep

Bloemenmarkt 36a 6163 CG Geleen
telefoon Thijs 06 3430 5065
mail info@koempelzorggroep.nl
KvK 81990197
Onze zorg wordt vergoed vanuit  de Wmo, de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg.
Privacyverklaring Klachtenreglement Wkkgz KPZ
Geschillenreglement Klachtenreglement WMO KPZ

Neem contact op